Днес  наш военен контингент ще бъде изпратен за участие в

...
Днес  наш военен контингент ще бъде изпратен за участие в
Коментари Харесай

Днес изпращаме наш военен контингент в Косово

Днес  наш боен контингент ще бъде изпратен за присъединяване в Силите на оперативния запас на стабилизиращите сили на НАТО в Косово. Заместник-министърът на защитата Радостин Илиев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще вземат присъединяване през днешния ден в тържествената гала по изпращане. Ритуалът ще се състои от 11:00 часа на площад „ Георги Измирлиев “ в Благоевград.

Предвижда се в интервенцията на стабилизиращите сили на НАТО в Косово да се включат над 100 военнослужещи главно от състава на Трето бригадно командване - Благоевград. Българският контингент ще извършва задания за подкрепяне на напъните за възобновяване и поддържане на сигурността в Косово.

Заместник-командир на Втори многонационален батальон от силите на оперативния запас на стабилизиращите сили на НАТО в Косово е майор Красимир Дамянов, а пълководец на ротата е капитан Фердо Фердинандов, осведомят от МО.

Обстановката по сигурността в Косово остава напрегната със запазващ се капацитет за ново ескалиране на междуетническо напрежение в северната част на страната, изясни в края на април подполковник Захари Димов, народен пълководец на контингента в Косово. Не са открити директни закани за активността на българските военнослужещи, добави подполковник Димов.

Участието на Въоръжените сили на България в Стабилизиращите сили на НАТО в Косово стартира през февруари 2000 година, като до момента са взели участие над 1600 военнослужещи, осведомят от Съвместното командване на силите, съобщи frognews.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР